NavMenu

Počinju pripremni radovi na gradnji nove bolnice u Trebinju, dobijene dozvole

Izvor: Trebinjelive.info Srijeda, 03.05.2023. 10:54
Komentari
Podeli
Idejno rješenje (Foto: Screenshot/YouTube)Idejno rješenje
Sve potrebne dozvole za pripremne radove na izgradnji nove Bolnice u Trebinju, u koju će Vlada Republike Srpske uložiti 128 mil KM, su dobijene i oni će početi uskoro, rekao je direktor Bolnice u Trebinju Nedjeljko Lambeta.

Lambeta je za Srnu naveo da je zemljište preneseno sa Republike na Bolnicu Trebinje, da su dobijeni lokacijski uslovi, te da je izdata i građevinska dozvola za pripremne radove.

On je istakao da su ispoštovane sve procedure i dobijena pozitivna mišljenja Pravobranilaštva Republike Srpske i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u vezi sa zakonitošću kada je riječ o gradnji nove Bolnice u Trebinju.

Lambeta je naglasio da će nova bolnica imati kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinom bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih koji će se graditi po sistemu "ključ u ruke".

– Nova Bolnica u Trebinju biće na ponos svim građanima istočne Hercegovine i Republike Srpske, a osim medicinskog segmenta, ona će sadržati i komercijalni dio. Sa novom Bolnicom stanovništvo ove regije dobiće znatno bolju zdravstvenu zaštitu – rekao je Lambeta.


Lambeta je naveo da su ovo činjenice o ovom značajnom projektu, te odbacio sve spekulacije koje se po pitanju izgradnje nove bolnice u Trebinju iznose u javnost.

Podjsećanja radi, u februaru je potpisan ugovor za gradnju trebinjske bolnice sa predstavnicima izvođača radova, koje zastupa Herc gradnja iz Bileće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.