NavMenu

Izgradnja žičare Kotor-Lovćen u završnoj fazi, otvaranje moguće i prije 13. jula

Izvor: RTCG Subota, 08.04.2023. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Leitner - Novi Volvox)
Izgradnja žičare Kotor-Lovćen je u završnoj fazi, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Ranije su žicom povezani prvi i posljedji stub a sada se, kaže Jokić, radi na prilazima žičari. Otvaranje je planirano za 13. jul ali Jokić vjeruje da to može biti i nešto ranije.

- Taj projekat ostaće zapamćen kao najefikasnije realizovan od momenta kada su stvorene formalno-pravne pretpostavke i zato moji komplimenti koncesionaru i izvođačima koji su "zgazili" te građevinske radove i veoma sam zadovoljan time - kazao je Jokić u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

Radove izvodi konzorcijuma Leitner - Novi Volvox

Podsjećamo, žičara će biti dugačka 3.918 metara, kapaciteta 1.000 putnika po jednom satu i 40 gondola, dok će vrijeme putovanja biti 11 minuta.

Trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu.

Predstavnici Vlade i konzorcijuma Leitner – Novi Volvox potpisali su krajem 2021. koncesioni ugovor o gradnji žičare Kotor-Lovćen. Radovi su počeli u julu prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.