NavMenu

Na ITB sajmu u Berlinu promovisan avanturistički turizam BiH

Izvor: eKapija Utorak, 15.03.2011. 09:32
Komentari
Podeli

Konzorcijum od devet turističkih agencija i organizacija iz Bosne i Hercegovine predstavio je svoju ponudu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova ITB, koji je održan od 9. do 13. marta u Berlinu, saopćeno je na stranici FIRMA projekta.

Pod zajedničkim sloganom "Brave Enough – Bosnia and Herzegovina" svoju ponudu predstavili su Greenvisions i Ciklo Centar iz Sarajeva, KES Limit i Aquarius d.o.o. iz Bihaća, Highlander tim iz Foče, Scorpio iz Zenice, Europe Rafting iz Konjica, te Guideline, Zepter Passport i PAOK iz Banjaluke.

"Već tokom prva dva dana, kada su sajam posjećivali isključivo predstavnici tur operatora i agencija, uspjeli smo se sastati sa nekoliko agencija iz Njemačke, Holandije, Poljske, Italije i Engleske od kojih, već ove godine, očekujemo nove goste", izjavio je Thierry Joubert, predstavnik Green Visions agencije.

Michael Herrmann, direktor njemačke agencije Reiseburo Neue Welten, obavijestio je predstavnike bh. štanda da interes njegovih klijenata da posjete BiH u posljednje vrijeme sve više raste, naročito kada su u pitanju biciklističke rute i programi u kojima se BiH sve češće pojavljuje kao nova, zanimljiva destinacija.

Pored standardnog bh. štanda na sajmu u Berlinu, ove godine turistička ponuda "Brave Enough BiH" predstavljena je i u novootvorenoj hali "Trends & Events" čija je ponuda bila isključivo fokusirana na avanturistički turizam. Bh. turistička ponuda je novost na ovom tržištu koje je u neprekidnoj potrazi za uzbudljivim i neistraženim destinacijama.

Konzorcijum "Brave Enough – Bosnia and Herzegovina" svoju ponudu koncentrisao je na turističke programe u oblasti avanturističkog turizma, a to su: mušičačerenje na rijeci Plivi, Pješačenje, biciklizam i rafting kroz Centralne Dinaride - Bjelašnicu, Visočicu i kanjon Neretve, Avantura Sjeverozapad - rafting na Uni uz prelijepu planinarsku turu na Plješevici i 37 km dugu bicilističku vožnju na Osječenici, brza biciklistička vožnja kroz Nacionalni park Una, najupečatljiviji pejzaž u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine te osmodnevno kampovanje za mlade na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Predstavljanje turističkih programa iz oblasti avanturističkog turizma na sajmu u Berlinu podržao je USAID-Sida FIRMA projekat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.