NavMenu

Na prodaju deponija krečnjaka kod Čapljine putem javnog nadmetanja - Otvaranje pisanih ponuda 4. aprila

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.03.2023. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rtem/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privrede HNK-a objavilo je javno nadmetanje za prodaju mineralne sirovine krečnjaka, deponovane na katastarskoj parceli u naselju Dretelj kod Čapljine.

Kako se navodi u dokumentu, prodaja se vrši kombinovanom metodom putem prikupljanja pismenih ponuda i usmenim javnim nadmetanjem sa početnom cijenom 70.828,43 KM.

- Predmet javnog nadmetanja je ukupno 64.389,49 m³ mineralne sirovine krečnjaka deponovane na katastarskoj čestici broj: 1286/30 k.o. Dretelj. Prodaja se vrši po načelu "viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i žalbi koje se odnose na predmet prodaje - dodaje se.

Dalje se ističe da je predmet prodaje deponija mineralne sirovine u cijelini, bez mogućnosti kupovine jednog ili više manjih dijelova deponije mineralne sirovine.

- Pravo sudjelovanja na javnom nadmetanju imaju pravna lica koja se bave preradom mineralne sirovine, koja uplate kauciju za sudjelovanje na javnom nadmetanju u iznosu od 2.125 KM.

Pregled deponovanog materijala se može izvršiti na lokalitetu svakim danom do dana otvaranja ponuda. Preciznija informacija, skice i fotografije lokacije mogu se dobiti u Ministarstvu privrede HNK-a.

Ponude se predaju lično na protokol Ministarstva privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona, na adresi Husnije Repca bb, (bivša zgrada OHR-a, II sprat), u zatvorenoj koverti, svakim radnim danom od 08:00-14:00, a najkasnije do 04.04.2023. godine do 12:00 sati sa naznakom: "NE OTVARAJ" - Ponuda za prodaju mineralne sirovine krečnjaka, deponovane na k.č. broj: 1286/30 k.o. Dretelj, Grad Čapljina putem javnog nadmetanja.

Javno otvaranje ponuda uz prisustvo zainteresovanih ponuđača održat će se 04.04.2023. godine u 12:30 sati na adresi Ministarstva privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona, Husnije Repca bb, Mostar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.