NavMenu

Zatvara se najbolji restoran na svijetu

Izvor: TU magazin Ponedjeljak, 16.01.2023. 07:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tiverylucky/shutterstock.com)Ilustracija
Zatvara se najbolji restoran na svijetu, čuveni Noma restoran koji uspješno vodi šef Rene Redžepi. Noma je u Antverpenu u Belgiji po peti put, odlukom žirija The World’s 50 Best Restaurants proglašena za najbolji restoran na svijetu u 2021. godini. Tako se Rene Redžepi izjednačio sa Feranom Adrijom po broju pobjeda na ovom prestižnom takmičenju.

Čuveni Redžepi je zaista osvojio sve što je mogao. Pored toga što je njegov restoran bio najbolji, on je osvojio i treću Mišlenovu zvjezdicu. Međutim, Redžepi je iznenadio javnost kada je saopštio da će Noma postojati još svega godinu dana. Nakon što bude svijetu predstavio svoj letnji meni za 2023. godinu, Noma će biti zatvorena.

Redžepi je rekao je da će Noma, fina gastronomska institucija, postati laboratorija za hranu sa punim radnim vremenom, a restoran će se otvarati samo povremeno. Finansijski i emocionalno, kao poslodavac i kao ljudsko biće, to jednostavno ne funkcioniše, istakao je čuveni šef.

Hvaljen kao jedan od najuticajnijih kuvara na međunarodnoj gastronomskoj sceni, kulinarski čarobnjak René Redžepi je doslovno ponovo izmislio nordijsku kuhinju. Kao kuvar se oslanjao na sopstveno kulturno nasljeđe, nudeći inventivnu fuziju nordijske i makedonske kuhinje. Svaki specijalitet je baziran na lokalnim sastojcima.


Rene Redžepi je objasnio da želi da putuje i da istražuje svijet, da otkriva nove ukuse i kuhinje. Ovakva odluka je uslijedila posle višegodišnjeg razmišljanja, navodi čuveni šef. Na putovanje po svijetu vodiće cijeli svoj tim, kako bi zajedno tražili inspiraciju koja će osvojiti svijet u 2024. godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija, Industrija

Energetski prosumeri od sada i u FBiH

Od sada svi možemo biti energetski prosumeri. Građani u Federaciji BiH konačno će moći struju koju proizvedu na svojim mini postrojenjima na krovovima vraćati u sistem i za nju dobivati određenu vrstu naknade. Od 2. maja zvanično je počela primjena seta energetskih zakona (Zakon o električnoj energiji, Zakon o energiji i regulaciji energetske djelatnosti, Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kongeneracije).

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.