NavMenu

Krenula proizvodnja novog Moskviča u bivšoj fabrici Renoa (VIDEO)

Izvor: Sputnik Četvrtak, 24.11.2022. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: Chad Kirchoff/Unsplash)
Moskovska fabrika za proizvodnju automobila Moskvič ponovo radi. Fabrika je počela serijsku proizvodnju gradskog krosovera Moskvič 3, prenosi reporter Sputnjika sa ceremonije.

Serijsku proizvodnju svečano su otvorili vicepremijer i direktor Ministarstva trgovine i industrije Denis Manturov i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Automobil je zamišljen kao model krosovera, sa benzinskim turbo motorom (1,5 l, 150 konjskih snaga), kao i automatskim mijenjačem CVT ili 6-stepenim manuelnim menjačem.

Prodaja automobila u Moskvi i Centralnom Federalnom okrugu počeće već decembra ove godine.

Pored toga, Manturov je najavio da će proizvodnja automobila na električni pogon u fabrici Moskvič početi ove godine.

- Prioritet fabrike biće proizvodnja električnih automobila na svojoj sopstvenoj platformi sa postepenim povećanjem nivoa lokalizacije auto-komponenti - istakao je Manturov. Prema materijalima dostupnim u fabrici, električne verzije automobila Moskvič biće opremljene ruskom baterijom, motorom i punjačem 2025. godine.

Manturov je takođe naglasio da će Moskvič ostvariti potpunu tehnološku nezavisnost 2027. godine.
Posle povlačenja francuskog Renoa sa ruskog tržišta, Vlada Moskve je otkupila fabriku i najavila da počinje proizvodnju automobila pod istorijskim brendom Moskvič.

U skladu sa planovima kompanije, u fabrici će se proizvoditi četiri krosovera, uključujući jedan na električni pogon, i sedan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.