NavMenu

U toku promocija potencijala RS u Rusiji - Ključni događaj za prezentaciju investicionih profila u septembru

Izvor: eKapija Srijeda, 03.08.2022. 10:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Nattanan Kanchanaprat)Ilustracija
Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske otputovala je u posjetu Ruskoj Federaciji, gdje će tokom narednih nekoliko dana nastaviti sa aktivnostima intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Republike Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske.

Delegacija IRBRS, na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem, održaće nekoliko sastanaka u Moskvi i Nižnjem Novgorodu sa predstavnicima Privredne komore Ruske Federacije, Privredne komore Nižnjeg Novgoroda i brojnim ruskim privrednicima.

Tokom posjete planirani su i zvanični sastanci sa rukovodstvom oblasti Nižnjeg Novgoroda, saopšteno je na sajtu IRB RS.

Ruskim privrednicima i investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, njenih opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRB RS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji je cilj veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

- U sklopu ovih aktivnosti IRB RS je tokom juna boravila i u Beču, gdje su investicione mogućnosti predstavljene uglednim austrijskim privrednicima i predstavnicima poslovne dijaspore. Nakon posjete Beču Republiku Srpsku su već posjetile dvije grupe zainteresovanih austrijskih investitora - navedeno je iz IRB RS.

Ključni događaj u promociji investicionih profila Republike Srpske biće održan početkom septembra na Drugoj investicionoj konferenciji "Invest Srpska 2022", koja će okupiti domaće i strane investitore, poslovnu i naučnu zajednicu, te donosioce odluka na različitim nivoima vlasti Republike Srpske i regiona. Konferencija će u potpunosti biti posvećena direktnim investicijama u Republiku Srpsku.


IRB RS će učestvovati i na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja potencijala Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja, navedeno je.

- Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve privredne potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike - navodi se iz IRB RS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.