NavMenu

Podgorički čokoladni i krem proizvodi stižu i do Ekvadora

Izvor: Media Biro Petak, 08.07.2022. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Proizvođač čokolada i krema Falcon group dnevno može da proizvode i do 140 tona, saopšteno je iz te kompanije dodajući da se ti proizvodi izvoze u države regiona i Evrope i u Ekvador.

Kako se navodi, preduzeće Falcon group, smješteno u podnožju Dajbabske gore, počelo je da radi 90-tih godina, kada je firma pokrenula proizvodnju ratluka i želea.

Od tada, kako je kazala ekonomista u firmi Nina Radović, datira ljubav prema konditorskoj proizvodnji.

- Prva isporuka krema bila je za crnogorske vrtiće koji su do danas ostali vjerni kupci. Upravo su djeca naši najmiliji potrošači - ističe Radović i podsjeća da se njihova osnovna djelatnost ogleda u proizvodnji krem proizvoda CreMonte i čokolade Maya.

(Foto: Media Biro)
Osim njih, u ponudi imaju kakao krem, mliječni krem i mješavinu kakao krema. Firma, takođe, kreira slatke proizvode za velike trgovačke lance i njihove kupce, prenosi MediaBiro.

Direktor proizvodnje Milan Ristić objasnio je da preduzeće ima velike proizvodne mogućnosti čiji tim čini 50 angažovanih radnika.

- Kada je puna proizvodnja, u dvije smjene, možemo da napravimo 12 tona dnevno. Prošle godine, proizvodnja nam je prosječno iznosila 140 tona - rekao je on.

Ristić je dodao da je prodaja 20% usmjerena na domaće, a 80% na inostrano tržište.

Navodi se da je poštovanje međunarodnih standarda bezbjednosti hrane, jedan je od ključnih segmenata masovne produkcije delicija.

Iz kompanije skreću pažnju na činjenicu da posjeduju sve neophodne HACCAP, ISO 22000 i IFS dozvole koje garantuju kvalitet i sigurnost produkta proizvedenih u prostorijama fabrike.

(Foto: Media Biro)
Oni su kazali da se u Crnoj Gori najviše kupuje crna čokolada, a kada je riječ o najpopularnijim proizvodima, domaći kupci primat daju CreMonte duo pakovanju.

CreMonte tabla za jelo i kuvanje, kakao su naveli, takođe brzo nestane sa rafova kada stigne u markete.

Na inostranom tržištu, dodaje se, mliječna čokolada Maya sa jagoda filom oduševljava tamošnje potrošače.

Kolika je popularnost Falcon group proizvoda, kako su naveli iz kompanije, svjedoči i dinamičan izvoz širom regiona i Evrope.

- Srbija, Bosnia i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Bugarska, Austrija, Mađarska, Slovenija, Rumunija, Kosovo, Albanija, Švedska, Rusija, Bjelorusija, zemlje su koje već godinama prepoznaju kvalitet crnogorskog krema - kaže se u saopštenju.

(Foto: Media Biro)
Da granice ne postoje, potvrđuje plasiranje artikala i na tržište Ekvadora.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kazali su iz Falcon group, da nije postojala pomoć Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

- Podrška je bila jako velika. Sarađujemo sa IRF-om preko deset godina. Prvu kreditnu liniju omogućili su nam po veoma povoljnim uslovima. Naravno, prate nas preko kratkoročnih i dugoročnih kredita do faktoring aranžmana - kazala je Radović i napomenula da je firma uvijek dobije najbolje moguće uslove kreditiranja.

Ona je rekla kako i u budućnosti planiraju intenzivnu saradnju.

Radović je preporučila preduzećima koja se bave obimnom proizvodnjom i izvozom da iskoriste povoljnosti koje nudi pokretač privrednog razvoja u Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.