NavMenu

KOŠARAC: U Foči planirana izgradnja šest hidrocentrala

Izvor: eKapija Petak, 03.06.2022. 11:00
Komentari
Podeli
Staša Košarac (Foto: YouTube/screenshot)Staša Košarac
Na području opštine Foča planirana je izgradnja šest hidrocentrala koje su ozbiljan energetski potencijal, a koje će imati pozitivnu refleksiju na ekonomske prilike stanovništva ove opštine, Republike Srpske i BiH, istaknuto je u razgovoru načelnika Foče, Milana Vukadinovića sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Stašom Košarcem.

Razgovarao je i o podršci drvoprerađivačima, rješavanju gorućih problema na magistralnim putevima, turizmu i poljoprivredi.

- Mi ćemo, kada je u pitanju poljoprivreda i ruralni razvoj, tražiti od kredibilnih organizacija kao što je FAO, da što skorije dođu u Foču kako bi se sproveli određeni projekti iz poljoprivrede i ruralnog razvoja - rekao je Košarac, prenosi Herceg.tv.

- Mislim da ćemou tom dijelu napraviti značajan iskorak. Našim pravilnikom smo već prilagodili određena sredstva koja ćemo plasirati prema našim poljoprivrednicima. Vidjećemo da u narednom periodu osmislimo zadrugu, odnosno spone između naših turističkih kapaciteta i proizvođačla organske hrane - istakao je Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.