NavMenu

IDDEEA sad traži 31 mil KM za zgradu u Banjaluci

Izvor: Capital Četvrtak, 31.03.2022. 10:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Diego Cervo/shutterstock.com)Ilustracija
Cijena zgrade koju Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) planira da izgradi u Banjaluci povećana je sa prvobitnih 16,3 mil KM na čak 31,1 mil KM.

Savjet ministara BiH je još 2011. odobrio izgradnju objekta IDDEEA-e u Banjaluci i sve je trebalo da bude završeno do 2014. godine.

Međutim, ni nakon više od decenije konkretni radovi još nisu počeli, ali je predviđena cijena objekta nekoliko puta povećavana.

Najnovijom odlukom, koju je IDDEEA pripremila sa Savjet ministara, predviđeno je da se ovaj prjekat realizuje do 2025. godine, kao i da će koštati 31,08 mil KM.

Izgradnja i finansiranje zgrade se "provlači" kroz slične odluke od 2011. godine, odnosno produžavaju se rokovi i povećava cijena.

Prvobitna cijena bila je 16,3 mil KM, zatim je povećana na 22 miliona, da bi 2020. bilo predloženo da košta 28 mil KM.

Podsjećamo, IDDEEA je početkom prošle godine izabrala izvođač radova za prvu fazu gradnje.

Ugovor vrijedan 1,53 mil KM bez PDV-a sklopljen je sa zvorničkom firmom Enikon gradnja koja je zadužena da uradi pripremne, zemljane, armiranobetonske i hidroizolacione radove do nulte kote.

Prva odluka u vezi sa izgradnjom objekta IDDEEA-e u Banjaluci donsena je prije više od decenije, odnosno u septembru 2011. godini, nakon čega je nekoliko puta mijenjana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.