NavMenu

KOŠARAC: Nova tržišta realna osnova za privlačenje stranih investicija

Izvor: RTRS Ponedjeljak, 28.03.2022. 13:26
Komentari
Podeli
Staša Košarac (Foto: SET Trebinje)Staša Košarac
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Milica Marković konstatovali su je da je otvaranje novih tržišta realna osnova za privlačenje stranih investitora.

Košarac je primio danas u Sarajevu Markovićevu, sa kojom je razgovarao o unapređenju poslovnog ambijenta i nivou stranih investicija u BiH.

- Sagovornici su konstatovali da program rada FIPA za 2022. godinu treba da bude sadržajan sa jasno definisanim aktivnostima ove agencije - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

U saopštenju se dodaje da je dogovoreno da se u narednom periodu intenziviraju napori na konkretnijem povezivanju i saradnji nadležnih entitetskih tijela, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, FIPA, te Spoljnotrgovinske komore BiH i Savjeta stranih investitora kako bi se koordinisanim aktivnostima poboljšalo poslovno okruženje za unapređenje stranih investicija.

- Na sastanku je ocijenjeno da su entitetske politike, manifestovane kroz odluke i akte vlada Republike Srpske i Federacije BiH, na privlačenju inostranih investicija pozitivne i kontinuirane, te da je potrebno nastaviti rad na unapređenju uslova za lakše poslovanje stranih investitora - napominje se u saopštenju.

Košarac i Marković zaključili su da otvaranje novih tržišta kroz potencijalne ugovore o slobodnoj trgovini sa određenim unijama i zemljama može biti realna osnova za privlačenje stranih investitora u BiH.

Sagovornici su izrazili opredjeljenje da usaglašenim djelovanjem aktivno rade na ekonomskom razvoju, povećanju priliva stranih investicija, te podsticanju prisutnih investitora na dalja ulaganja i širenje poslovanja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.