NavMenu

U planu gradnja farme brojlera u Srpcu kapaciteta 20.000 mjesta

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.01.2022. 07:49
Komentari
Podeli
Na adresu Ministarstva prostornog uređenja RS stigao je zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu budućeg objekta farme za brojlere, a koju bi gradio lokalni investitor iz Srpca, Goran Vasić, koji se već dugi niz godina bavi uzgojem živine.

Kako se navodi u Prethodnoj procjeni, koju je izradila banjalučka firma Eko dozvola, predviđena je fazna izgradnja farme za brojlere, samo na nivou prizemlja i planiranog kapaciteta 20.000 mjesta.

Planirani objekat je trajnog karaktera i zamišljen je kao slobodnostojeći, pravilnih pravougaonih gabarita, i imaće sljedeće sadržaje:

- Proizvodni objekti (hala) za smještaj brojlera, kapaciteta 20.000 mjesta
- Predprostor (prostorija sanitarnog čvora i prostorija kotlovnice na čvrsto gorivo)
- Infrastrukturni objekti (septička jama, jama za prihvat otpadnih voda od pranja farme - poslije svakog turnusa)
- Prateći i pomoćni objekti, uređaji i oprema (silosi za hranu, ograda kompleksa, dezinfekcione barijere za vozila i pješake, sistemi za klimatizaciju, plato za kontejnere, agregat).

Planirani horizontalni gabariti objekta za tov pilića su 14,50 m x 122,00 m, pri čemu su dimenzije proizvodnog dijela 118,00 m x 14,50 m, dok se dio objekta dimenzija 4,00 m x 14,50 m, odnosi na predprostor na početku objekta
(prostorija sanitarnog čvora i prostorija kotlovnice na čvrsto gorivo).

Ukupna BGP (bruto građevinska površina) planiranog objekta na datoj građevinskoj parceli iznosi 1.769 m2, od čega površina objekta za tov pilića iznosi 1.711 m2, a površina predprostora (sa sanitarnim čvorom i kotlovnicom) iznosi 58 m2.

Zapremina silosa za hranu iznosi 27,00 m3. Sve detalje pogledajte OVDJE.

BGP planirane građevinske parcele iznosi približno 6.691 m2.

Uz ovaj objekat koji je planiran da se gradi investitor već posjeduje dva objekta za uzgoj živine, kapaciteta 44.000 mjesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Agro

Ove biljke su dobre za zdravlje, ali i za paorsku zaradu

Suvo i nеuobičajеno toplo vrijеmе za ovo doba godinе nе godi ni ljеkovitom bilju. Poljoprivrеdnici koji su ga posijali nе nadaju sе ni prinosima ni zaradi ukoliko sе klima u najskorijе vrijеmе nе izmijеni. Kiša jе potrеbna kamilici, mеnti i pеršunu lišćaru, koji volе vlagu. U ataru Bavaništa u opštini Kovin

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.