NavMenu

Nakon Samsunga i Microsoft je patentirao telefon s tri ekrana

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 30.12.2021. 11:40
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Pexels)
Nakon Surface Dua, mogli bismo dobiti i Surface Trio - smartfon s još jednim (trećim) ekranom.

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem sopstvenog mobilnog operativnog sistema nije uspjela, Microsoft se na neko vrijeme povukao sa tržišta telefona i fokusirao se na mobilne aplikacije i servise.

Prije dve godine, kompanija je ipak najavila svoj povratak na mobilno tržište preko Surface Duo uređaja. Riječ je o zanimljivom uređaju, s dva ekrana, koji pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobro, pa tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik, s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, ali ni on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak tri ekrana. To je otkrio patent koji je kompanija prijavila, a o kojem ove nedjelje pišu tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu rješen je jedan od najvećih problema Surface Dua - izostanak spoljnog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebalo bi da dobije dodatni ekran koji se može koristiti kao spoljni, a kada se telefon otvori, omogućuje znatno veću ukupnu površinu ekrana, prenosi B92.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.