NavMenu

Početkom 2022. moguća stručna konferencija za pčelare radi definisanja boljih uslova rada

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.10.2021. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/PollyDot)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, sa saradnicima, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Saveza udruženja pčelara Republike Srpske Damirom Barašinom o mogućnostima da se iznađu dodatna sredstva za podršku pčelarima zbog ovogodišnje loše pčelarske sezone.

Osim toga, analizirano je stanje u oblasti prometa pčelinjih proizvoda, posebno meda, a po dogovoru sa Inspektoratom Republike Srpske uvešće se pojačani nadzor u sferi prometa ovih proizvoda.

Razgovarano je i o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, a nakon što bude pripremljen nacrt izmjena i dopuna ovog zakona, isti bi trebao ići u javnu raspravu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zbog značaja pčelarstva, svi učesnici sastanka su se složili da je neophodno početkom sljedeće godine organizovati stručnu konferenciju iz oblasti pčelarstva, gdje bi se detaljno analizirali svi navedeni problemi u cilju osnaživanja sektora pčelarstva u Republici Srpskoj.

Dogovoren je i nastavak projekata iz IFAD programa kada je u pitanju pčelarstvo, što će preciznije biti definisano projektnim zadatkom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.