NavMenu

Deloitte bira 50 najbrže rastućih centralnoevropskih tehnoloških kompanija

Izvor: eKapija Utorak, 29.06.2021. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Deloitte i ove godine poziva sve tehnološke kompanije da se prijave na CE Fast 50, takmičenje za uvrštenje na rang-listu 50 najbrže rastućih centralnoevropskih tehnoloških kompanija. Ovo ugledno regionalno takmičenje kompanija iz tehnološkog sektora ulazi u svoju 22. godinu ističući već etablirane, kao i nove kompanije, prenosi ITbase.

Deloitte otvara takmičenje za odabir 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi. Već 22. godinu zaredom Deloitte organizuje ovo prestižno takmičenje u Centralnoj Evropi, a održava se u sljedećim državama: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvaniji, Mađarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

- Iako je prethodna godina bila ispunjena nesigurnošću i poremećajima u poslovnom svijetu, drago nam je vidjeti što su naše tehnološke i IT kompanije i dalje ostale odlučni predvodnici poslovnih uspjeha i generatori radnih mjesta. Sretni smo zbog toga što opet možemo nagraditi kompanije koje su dokazale snažno vodstvo, talent za prodaju, preduzetnički duh i neprekidnu želju za uspjehom. Kompanije na ovoj, već godinama etabliranoj, ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi svima nam pružaju jedinstven uvid u sve veću zastupljenost tehnoloških društava u našoj regiji - rekao je Muhamed Semić, voditelj poslovnog savjetovanja i savjetovanja o rizicima, Bosna i Hercegovina.

Deloitte-ov Fast 50 program u Centralnoj Evropi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina kompanija ostvarila u periodu od četiri godine.

U obzir ulaze sve kompanije koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, "fintech", hardver, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave, te softver. Za potrebe formiranja liste za 2021. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene kompanije ostvarile od 2017. do 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.