NavMenu

Razgovori o kreditiranju: Za glavni kolektor u Mostaru potrebno 5 miliona eura

Izvor: eKapija Petak, 02.07.2010. 16:02
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, glavna savjetnica Radmila Komadina i načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić održali su sastanak s predstavnicima Svjetske banke u BiH i njemačke firme KfW-a o mogućnostima daljeg kreditiranja i izgradnje kolektora i pročišćivača otpadnih voda.

Mostarski gradonačelnik upoznao je predstavnike Svjetske banke i KfW-a s tim da je Grad Mostar završio idejno rješenje glavnog kolektora centralne zone grada te da je u toku izrada idejnog rješenja postrojenja otpadnih voda, saopćeno je Gradske uprave Mostara.

Sudionici sastanka složili su se da je glavni cilj u sljedećem razdoblju dobiti sredstva da se započeti projekt odvija u kontinuitetu i predviđenom dinamikom.

Gradonačelnik Bešlić istakao je da će Grad Mostar, kao projektant, u saradnji sa švicarskom konsultantskom tvrtkom "Holinger A. G.", sačiniti prijedlog izgradnje pročistača te uz pomoć Svjetske banke i KfW-a sudjelovati u izradi aplikacije prema pristupnim fondovima Evropske unije kako bi se osigurala sredstva od oko pet miliona eura.

Foto: RTM

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvaranje petog javnog poziva Interreg Euro-MED programa 18. juna

S ciljem adekvatne pripreme potencijalnih aplikanata, Zajednički sekretarijat Interreg Euro-MED programa objavio je projektne zadatke za peti javni poziv, koji se fokusira na strateške teritorije. Poziv će biti otvoren od 18. juna do 26. septembra 2024. godine, do 13 sati, a sastojat će se od dvije aplikacijske faze. Zvanični informativni dan će biti održan uživo i online 11.6.2024. godine u Valletti, Republika Malta. Direkcija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.