NavMenu

Union banci 15 mil KM kredita od Vlade FBiH - Mladi imaju šansu za rješavanje stambenog pitanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.04.2021. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: creator12/shutterstock.com)
Današnjom Odlukom Vlada FBiH je Union banci Sarajevo odobrila kredit po subordiniranim uslovima od 15 mil KM, s rokom dospijeća 20 godina i kamatnom stopom od 0,1 posto godišnje, a biće korištena za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za rješavanje stambenog pitanja.

Kako je, između ostalog, navedeno u obrazloženju, u 2020. godini je odobreno 286 odobrenih kreditnih zahtjeva u ukupnom iznosu od 28.838.299 KM. Prosječan iznos kredita po zahtjevima je 96.699,89 KM. Prosječna starosna dob dosadašnjih korisnika kredita je 32 godine, a oni su iz više od 50 mjesta u FBiH.

Krediti u značajnoj mjeri doprinose rješavanju egzistencijalnih pitanja, što će utiče na ostanak mladih i obrazovanih ljudi u zemlji, ali i jačanju kreditnog potencijala Banke i mogućnosti ponude dugoročnih kredita stanovništvu.

Za potpisivanje Ugovora s Union bankom ovlaštena je federalna ministrica finansija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.