NavMenu

Uskoro plan konsolidacije i prijedlog za privatizaciju "Hidrogradnje"

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.06.2010. 15:45
Komentari
Podeli

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo primio je 03. juna 2010. godine delegaciju sarajevske "Hidrogradnje" s kojom je razgovarao o aktuelnoj situaciji u ovom preduzeću, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Direktor Semin Mašić upoznao je ministra s projektima na kojima trenutno radi "Hidrogradnja", ali i ukazao na opći nedostatak poslova. Posebno je istakao problem naplate potraživanja iz inostranstva, te nemogućnosti da ovo preduzeće izmiri obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje prema radnicima.

Na sastanku je dogovoreno da se u roku od 15 dana napravi plan konsolidacije "Hidrogradnje", da se imovina koja nije uključena u poslovne aktivnosti izdvoji iz preduzeća, te da se dostavi prijedlog za njenu privatizaciju putem Agencije za privatizaciju u FBiH. Također, dogovoreno je da se u najkraćem roku raspiše konkurs za izvršne direktore ovog preduzeća.

Ministar Hećo je izrazio očekivanja da će se ovo preduzeće uključiti u predstojeću izgradnju elektroenergetskih i drugih infrastrukturnih objekata u našoj zemlji.

Današnjem sastanku prisustvovali su i direktor agencije za privatizaciju u FBiH Enes Ganić, pomoćnik federalnog ministra Marinko Bošnjak, predsjednik i član Nadzornog odbora Hidrogradnje Emil Felić i Izmir Hadžiabdić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Ismet Bajramović i predsjednik Sindikata građevinskih radnika Šaban Kadirić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.