NavMenu

Niš dobija solarnu elektranu na 61,5 hektar

Izvor: eKapija Utorak, 26.01.2021. 15:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Grad Niš izložio je na javni uvid Nacrt izmjena i dopuna prostornog plana administrativnog područja grada Niša.

Riječ je o parcijalnim izmjenama koje je izradio Zavod za urbanizam Niš, a obuhvataju, između ostalog, područje u sjeveroistočnom dijelu niške gradske opštine Pantelej površine 61,5 hektara, na kojem je planirana gradnja solarne elektrane.

Preliminarno, kako piše u planskoj dokumentaciji, planirano je da solarna elektrana obuvati veći broj parcela u katastarskoj opštini Vrelo.

Izmjene prostornog plana predviđaju smanjenje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta sa oko 352 i 141 km2 na 184 i 16 km2, i istovremeno povećanje povrišne građevinskog zemljišta sa 80 na 273 km2.

Kako je za eKapiju rekao odgovorni planer Dejan Stojanović, izmjene plana donose se po skraćenom postupku, a obzirom na to da je riječ o malim izmjenama i dopunama Prostornog plana.


- Skupština Grada je donijela odluku po kojoj smo mi izmijenili prostorni plan za ovo područje. Mi smo dobili okvirni obuhvat u KO Vrelo, a nakon usvajanja imena prostornog plana radiće se plan detaljne regulacije za to područje, pa će tu biti više detalja – rekao nam je Stojanović.

Izmjene i dopune prostornog plana su na javnom uvidu do 3. februara.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.