NavMenu

Na mjestu bivšeg Doma penzionera Nedžarići zamišljen stambeno-poslovni kompleks od 175 mil KM - Evo koji sadržaji su predviđeni (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2021. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: NOA Group)
Na mjestu nekadašnjeg Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu NOA Group želi izgraditi luksuzni kompleks poslovnih, komercijalnih i rezidencijalnih sadržaja u ukupnoj površini od oko 135.000 m2.

Kompleks, čije su ilustracije radna verzija, bi povezao više nezavisnih, visoko modernizovanih segmenata, koji dizajnom i funkcionalnošću čine cjelinu: šoping mol, hotel sa pet zvjezdica, luksuzne poslovne apartmane, kancelarijske prostore, luksuzne stanove i parking na nekoliko etaža.

Nermin Hubić, predsjednik uprave NOA Group, rekao je za eKapiju da je ovo najveći projekat u BiH do sada ovog tipa.

- Značaj ovog projekta ogleda se u tome što Sarajevo dobija novi gradski centar – objekat prefinjene i moderne arhitekture, po najvišim standardima gradnje, koji će svojim izgledom i funkcijom obogatiti naš grad po uzoru na vodeće svjetske metropole i uljepšati i olakšati odvijanje svakodnevnog, porodičnog i poslovnog života modernog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Dugo smo ispitivali tržište i proučavali šta su to glavni nedostaci i prepreke ka potpunom zadovoljstvu klijenata, u svakom segmentu zasebno. U skladu sa rezultatima istraživanja, primjenom novih tehnoloških rješenja, izgradićemo stambeno-poslovni kompleks koji prevazilazi prepreke i nudi budućnost u sadašnjem vremenu - naveo je Hubić.

Trenutno završavaju administrativno-pravne radnje za kupovinu, gdje ne očekuje, kako kaže, nikakve probleme, s obzirom na to da su spremni ispoštovati svaki uslov Vlade FBiH i Fonda PIO, "bilo da su proceduralno pravne radnje u pitanju, traženi iznos odmah isplatiti ili dati garanciju banke za uredno plaćanje na cjelokupan iznos".

- Zatim krećemo u dobijanje potrebnih odobrenja i dozvola za gradnju. Sa građevinskim radovima planirano je početi u toku tekuće godine rušenjem postojećeg objekta i dovođenje lokacije u fazu početka gradnje, a aktivno građenje sredinom 2022. godine, nakon dobijanja dozvola, dok je realizacija projekta planirana za tri i po godine - rekao je Hubić.

Vrijednost projekta je 175 mil KM, što je obezbijeđeno iz međunarodnih finansijskih institucija. O načinu finansiranja, kako je naveo Hubić, javnost će biti obavještena.

Govoreći o budućim investicionim planovima Hubića kaže da su usmjereni ka unapređenju i proširenju svog poslovanja, učvršćenju postojećih i sklapanju novih partnerstava, razvoju novih ideja i postavljanju i ostvarenju novih poslovnih ciljeva.

- U skladu sa tim, prepoznaćemo značaj sigurno još nekih projekta, te ćemo fokus usmjeritli na učešće u izgradnji još nekih projekta u Sarajevu i BiH. Preduzimamo korake ka sklapanju novog internacionalnog financijskog partnerstva za nove projekte, te pozivamo sve u BiH da nam se jave ako imaju lokacije ili objekte koje bi prodali, a koji bi nama odgovrali - poručio je Hubić.

Šta će činiti ovaj kompleks?

Visina objekta je 65 metara i 20 spratova, sa četiri podzemne etaže.

(Foto: NOA Group)
Hotel sa pet zvjezdica i površine 25.000 m2, dio je globalnog hotelskog lanca. Ponudiće 220 luksuznih soba i obezbijediti potpunu privatnost i VIP tretman za sve goste. Glavnu specifičnost hotela, kako navode u NOA Group, čine "kraljevski apartmani" sa propratnim prostorijama za pomoćno osoblje poput službe protokola, privatnog obezbjeđenja ili posluge.

Šoping mol na oko oko 45.000 m2 ponudio bi, kako kažu, najtraženije i luksuzne svjetske brendove. Shopping Adviser Team će se pobrinuti kreiranje ponude koja bliže odgovara specifičnim potrebama za proizvodima i uslugama pojedinaca. Inovativnost predstavlja i usluga dostave artikala na kućnu adresu.


Hipermarket bi osim tradicionalnog načina kupovine bio zasnovan i na tehnologiji automatskih blagajni, koja podrazumijeva da kupci samostalno očitaju kodove svih proizvoda koje su odabrali i samostalno plaćaju karticom ili kešom na automatima za naplatu, koji vraćaju kusur.

Planirani su i luksuzni poslovni apartmani A klase, sa mogućnošću zakupa na duži period i svim sadržajima bitnim za komfor poslovnih ljudi.

Površina od oko 37.000 m2 rezervisana je za luksuzne stanove A klase, namijenjene isključivo za prodaju. Svaki kupac stana će dobiti kompletan enterijer. Na zahtjev klijenta stan se može i dodatno opremiti i opremanje prilagoditi željama kupca.

Na četiri podzemne etaže predviđeno je 1.650 parking mjesta.

T.B.

Fotogalerija
Luksuzni kompleks Nedžarići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.