NavMenu

Monografija "70 godina Univerziteta u Sarajevu" dostupna i u onlajn izdanju

Izvor: eKapija Subota, 09.01.2021. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: unsa.ba/printscreen)
Obilježavajući svoj rođendan, Univerzitet u Sarajevu je objavio Monografiju kojom želi upoznati najširu domaću i međunarodnu javnost o svom nastanku i dosadašnjem radu.

Osnivanje Univerziteta u Sarajevu 1949. godine predstavlja miljokaznu prekretnicu u općedruštvenom i kulturnom razvoju Bosne i Hercegovine. Sam početak rada Univerziteta u Sarajevu značio je ogroman civilizacijski napredak u odnosu na stanje koje je bilo karakteristično za dotadašnje vrijeme. Nastavni, naučno-istraživački i umjetničko-istraživački rad izvodi se na Univerzitetu u Sarajevu u okviru 25 fakulteta i akademija, 5 naučno-istraživačkih instituta, 1 pridružene članice te velikog broja fakultetskih instituta, centara i laboratorija.

Podizanju nivoa istraživačke dimenzije Univerziteta u značajnoj mjeri svojim radom i aktivnostima doprinose i ostale članice: Gazi Husrev-begova biblioteka, Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, Studentski centar te podorganizacione jedinice, prenosi sajt Grada Sarajeva.


Ova vrijedna publikacija izašla je povodom 70 godina od osnivanja Univerziteta u Sarajevu, a jedno poglavlje je posvećeno i Gazi Husrev-begovoj biblioteci, a publikaciju možete da prelistate OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.