NavMenu

Godišnja prodaja Tesle porasla za 36%, ali nije ispunila cilj isporuke

Izvor: Beta Ponedjeljak, 04.01.2021. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: Austin Ramsey/Unsplash)
Godišnja prodaja proizvođača električnih automobila Tesla porasla je za 36%, ali kompanija nije ostvarila godišnji cilj da isporuči 500.000 vozila. Kompanija je saopštila da je isporučila 499.500 automobila prošle godine, uključujući 180.570 džipova i automobila u periodu od oktobra do decembra.

Izvršni direktor Ilon Mask je prije izbijanja pandemije korona virusa postavio cilj da kompanija isporuči 500.000 vozila 2020. godine, i držao tog cilja, iako je proljetos nekoliko nedjelja bila zavorena jedina američka fabrika za proizvodnju automobila.

U prvih devet mjeseci prošle godine, kompanija je isporučila nešto više od 318.000 vozila širom svijeta, uključujući rekordnih 139.300 u trećem kvartalu. Da bi postigao zacrtani plan od pola miliona, Tesla je morao da od oktobra do decembra isporuči rekordnih 181.650 vozila.

Mask je poslao imejl zaposlenima u decembru pozivajući ih da povećaju proizvodnju do kraja tromjesečja što je više moguće, navodeći da Tesla ima "visokokvalitetni problem" potražnje koja je iznad onoga što njegove fabrike mogu da proizvedu. Ali kasnije je kompanija saopštila radnicima fabrike u Fremontu u Kaliforniji da će proizvodne linije Model S i X biti zatvorene od 24. decembra do 11. januara, što znači da je većina potražnje bila za malim automobilom Model 3 i malim modelom Y SUV.

Činilo se da je kompanija primala blizu 500.000, ali joj je bilo potrebno pojačanje da bi napravila broj. U utorak je Mask objavio na Twitteru da će svi Teslini automobili isporučeni tokom posljednja tri dana u godini dobiti tri mjeseca opciju sa "potpuno samostalnim upravljanjem" potpuno besplatno.

Inače ova opcija za automatsku vožnju košta 10.000 USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.