NavMenu

Top Meblo Office Info: Boje u enterijeru utječu na psihu

Izvor: eKapija Utorak, 13.04.2010. 10:25
Komentari
Podeli

I u ovoj sedmici gledajte online emisiju Top Meblo Office Info, emisiju pripremljenu samo za Vas. Želimo Vam dobrodošlicu u ime fabrike namještaja «Standard Sarajevo» i «Top Meblo» salona. Pogledajte Vašu dnevnu dozu savjeta za uređenje enterijera.

Savjet za ovu sedmicu tiče se boja u enterijeru. Poznato je da boje utječu na psihu. pozivaju na akciju, popravljaju raspoloženje, smanjuju napetost i daju dinamiku prostoru. Osim toga, djeluju i na Vaše fizičko stanje. Recimo, tople boje kao što su žuta, crvena i narandžasta podižu arterijski pritisak, a hladne, poput zelene, crne i plave imaju suprotan efekat. Jednobojan ambijent umara oči. Zato za zidove, drvenariju i mebl štof treba pažljivo odabrati boje, prvenstveno one koje odgovaraju psihičkim i fizičkim potrebama ukućana.

Boja sobi daje oblik isto koliko i raspored namještaja ili sami zidovi. Ona je najefektniji, a ujedno i najjeftiniji elemenat dekoracije enterijera. Pažljivom i promišljenom upotrebom boja svaki prostor se može uljepšati, dok će pogrešan izbor upropastiti i najljepšu unutrašnjost.

Dobro je poznato da tople boje prividno smanjuju, a hladne boje povećavaju prostor. Upravo zato boju treba odrediti prema namjeni prostorije, ali i prema njenom obliku.

Današnji proizvod su uredske kasete, izrađene od najkvalitetnije oplemenjene iverice, sa vrhunskom završnom obradom. Sve kasete opremljene su simultanim zaključavanjem ladica koje se kreću po metalnim vodilicama s kugličnim ležajevima, te tako ne ispadaju iz ležišta. Ovaj proizvod možete naručiti u nekoliko modela, po jedinstvenoj cijeni od 279,00 KM. Kasete, ili drugim nazivom kontejneri mogu biti pokretni ili fiksni, u zavisnosti od Vaših potreba.

Za ovu ponudu izdvajamo još nekoliko proizvoda, kao što su kožne stolice „Annabel” i „Rudi” koje su snižene za 40% i sada koštaju samo 48,00, odnosno 85,00 KM, te stolica „Sammy” koju sada možete nabaviti za 89,00 KM, što je 45% niže u odnosu na prijašnju cijenu.

U salonima Top Meblo u Sarajevu i Tuzli, potražite bilo koji dio namještaja koji zamislite. Više od dvije hiljade proizvoda Vas tamo čeka, s kvalitetom koji Vas nikada neće iznevjeriti. Vikendom pripremamo posebne akcije, stoga iskoristite šansu.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17,30h, te na portalima Sarajevo-x.com i eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour, te posjetite web stranicu www.top-meblo.ba. Postanite fan Top Meblo salona i na Faceboku i osvojite prigodne nagrade.

Emisije možete gledati i na YouToube-u OVDJE

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.