Izvor: eKapija | Utorak, 13.04.2010.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Top Meblo Office Info: Boje u enterijeru utječu na psihu

(Foto: b)

I u ovoj sedmici gledajte online emisiju Top Meblo Office Info, emisiju pripremljenu samo za Vas. Želimo Vam dobrodošlicu u ime fabrike namještaja «Standard Sarajevo» i «Top Meblo» salona. Pogledajte Vašu dnevnu dozu savjeta za uređenje enterijera.

Savjet za ovu sedmicu tiče se boja u enterijeru. Poznato je da boje utječu na psihu. pozivaju na akciju, popravljaju raspoloženje, smanjuju napetost i daju dinamiku prostoru. Osim toga, djeluju i na Vaše fizičko stanje. Recimo, tople boje kao što su žuta, crvena i narandžasta podižu arterijski pritisak, a hladne, poput zelene, crne i plave imaju suprotan efekat. Jednobojan ambijent umara oči. Zato za zidove, drvenariju i mebl štof treba pažljivo odabrati boje, prvenstveno one koje odgovaraju psihičkim i fizičkim potrebama ukućana.

Boja sobi daje oblik isto koliko i raspored namještaja ili sami zidovi. Ona je najefektniji, a ujedno i najjeftiniji elemenat dekoracije enterijera. Pažljivom i promišljenom upotrebom boja svaki prostor se može uljepšati, dok će pogrešan izbor upropastiti i najljepšu unutrašnjost.

Dobro je poznato da tople boje prividno smanjuju, a hladne boje povećavaju prostor. Upravo zato boju treba odrediti prema namjeni prostorije, ali i prema njenom obliku.

Današnji proizvod su uredske kasete, izrađene od najkvalitetnije oplemenjene iverice, sa vrhunskom završnom obradom. Sve kasete opremljene su simultanim zaključavanjem ladica koje se kreću po metalnim vodilicama s kugličnim ležajevima, te tako ne ispadaju iz ležišta. Ovaj proizvod možete naručiti u nekoliko modela, po jedinstvenoj cijeni od 279,00 KM. Kasete, ili drugim nazivom kontejneri mogu biti pokretni ili fiksni, u zavisnosti od Vaših potreba.

Za ovu ponudu izdvajamo još nekoliko proizvoda, kao što su kožne stolice „Annabel” i „Rudi” koje su snižene za 40% i sada koštaju samo 48,00, odnosno 85,00 KM, te stolica „Sammy” koju sada možete nabaviti za 89,00 KM, što je 45% niže u odnosu na prijašnju cijenu.

U salonima Top Meblo u Sarajevu i Tuzli, potražite bilo koji dio namještaja koji zamislite. Više od dvije hiljade proizvoda Vas tamo čeka, s kvalitetom koji Vas nikada neće iznevjeriti. Vikendom pripremamo posebne akcije, stoga iskoristite šansu.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17,30h, te na portalima Sarajevo-x.com i eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour, te posjetite web stranicu www.top-meblo.ba. Postanite fan Top Meblo salona i na Faceboku i osvojite prigodne nagrade.

Emisije možete gledati i na YouToube-u OVDJE

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.