Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 26.10.2020.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Slada Ivelić reizabrana za predsjednika Notarske komore RS

Slada Ivelić (Foto: YouTube/Screenshot)
Slada Ivelić ponovo je izabrana za predsjednika Notarske komore Republike Srpske, saopšteno je iz ove komore. U saopštenju je navedeno da je Ivelić, kojoj je ovo drugi mandat na mjestu predsjednika Komore, reizabrana za ovu funkciju na 22. redovnoj sjednici Skupštine Notarske komore RS, koja je održana u Banjaluci u subotu, 24. oktobra.

Ivelić je izjavila da joj je velika čast što su je kolege ponovo izabrale za predsjednika Komore, ali i da ta podrška sa sobom nosi i veliku odgovornost.

- Notarijat Republike Srpske u narednom periodu očekuju brojni izazovi, poput nošenja sa problemima koje je izazvao virus korona, daljeg rada na jačanju pravne sigurnosti i zaštiti slabijih i neukih stranaka, učešća u pripremama novog Zakona o notarima, digitalizacije rada notara i notarskih kancelarija i povezivanja notarskih kancelarija sa javnim registrima, rješavanja pitanja novog sjedišta Notarske komore i druga značajna pitanja za rad ove tako važne javne službe u Republici Srpskoj - rekla je Ivelić.

Na redovnoj sjednici Skupštine Notarske komore Republike Srpske, osim predsjednika Komore, izabrana su i druga radna tijela neophodna za funkcionisanje Notarske komore Republike Srpske.

- Novi predsjednik Upravnog odbora Notarske komore je Samojko Đorda, notar sa službenim sjedištem u Istočnom Sarajevu - navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.