NavMenu

Evropska komisija pripremila 81,4 mlrd EUR kredita za 15 država članica

Izvor: BHRT Srijeda, 26.08.2020. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: Birute Vijeikiene/shutterstock.com)
Evropska komisija je Savjetu Evropske unije predstavila prijedloge o dodjeli 81,4 mlrd EUR za 15 država članica EU kako bi im pomogla u ublažavanju posljedica koje je pandemija COVID-19 imala na zaposlenost.

Nakon što Savjet EU odobri prijedloge, finansijska podrška biće osigurana u obliku kredita koje EU pod povoljnim uslovima odobrava državama članicama.

Kako je planirano, države će primati pomoć putem instrumenta za Privremenu podršku za ublažavanje rizika od nezaposlenosti u vanrednim situacijama, namijenjenog da zaštiti zaposlene i radna mjesta pogođena pandemijom koronavirusa.

Među 15 kandidata na listi su najteže pogođene zemlje poput Italije, koja će dobiti 27,4 mlrd EUR, a Španiji će biti dodijeljeno 21,3 mlrd EUR. Poljska će vjerovatno dobiti 11,2 mlrd EUR, Belgija 7,8 mlrd EUR, Rumunija 4 mlrd EUR i Grčka 2,7 mlrd EUR.

- Samo četiri mjeseca nakon što sam predložila njegovo stvaranje, Komisija predlaže da se u okviru instrumenta SURE osigura 81,4 mlrd EUR za zaštitu radnih mjesta i radnika koji su pogođeni pandemijom koronavirusa širom EU - izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.