NavMenu

Vendor Lever - Smart rješenje za produžavanje vijeka starim vending mašinama

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2020. 08:35
Komentari
Podeli
(Foto: Tele Go/Nemanja Pucarević)
Statistika pokazuje da se u svijetu dnevno popije više od pola milijarde šoljica kafe kupljenih na vending mašinama. Da bi uspjeli da isprate rastuću potražnju, operateri vending mašina moraju da modernizuju i optimizuju poslovanje. Ovo podrazumijeva efikasniji menadžment, održavanje inventara ali i unapređenje korisničkog iskustva. Jedno od rješenja koja se sama nameću je kupovina novih, modernih ali skupih mašina, dok stare postaju elektronski otpad.

Da bi se ovo izbjeglo i odložilo, kompanija Tele Go, članica Naučno-tehnološkog parka Beograd, razvila je hardversko i softversko rješenje kojim se stari modeli vending mašina unapređuju u "Smart vending mašine". To se postiže tako što se hardverske i softverske komponente implementiraju u stare modele vending mašina i dodaju im pametne (napredne) funkcionalnosti.

- Moderno dizajnirana vrata mašine sa touch screen ekranom montiramo na postojeću mašinu, kako bismo joj dali atraktivniji i savremeniji izgled. Unutar mašine instalira se hardverska komponenta koja je mozak Vendor lever rješenja i koja uz specifičnu softversku aplikaciju povezuje mehanizam stare mašine sa novim vratima, touch screen ekranom i ostalim komponentama rješenja - kaže Andrijana Mihajlović, menadžer razvoja projekta.

Pored pomenutih funkcionalnosti, u opciji su telemetrija, mobilne aplikacije za servisere kao i softver za upravljanje poslovanjem. Telemetrija omogućava očitavanje trenutnog stanja mašine, zajedno sa informacijama o količini sastojaka za napitke. Serviserima su ovakve informacije dostupne preko mobilne aplikacije koja je posebno dizajnirana za ovakvu namjenu. Pored toga, Vendor Lever razvio je i Business Management System – softver za upravljanje poslovanjem, koji pruža podatke o održavanju i prodaji. Sve navedene opcije su odvojene, pa operater može birati šta želi da mu se implementira.


- U planu je i razvoj mobilne aplikacije za krajnje korisnike (kupce proizvoda sa vending aparata). Ova aplikacija će korisniku omogućiti pronalaženje mašine u blizini njegove lokacije te poručivanje i kupovinu napitka kroz samu aplikaciju – kaže Andrijana Mihalović.

Vendor Lever je rješenje koje se stalno unapređuje kroz interakciju sa klijentima. Zato je tim kompanije Tele Go otvoren za saradnju sa partnerima i investitorima koji vide potencijal za dalji razvoj i komercijalizaciju ovakvog rješenja u vending industriji.

Milica Banović







Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.