NavMenu

PETRIČEVIĆ: Grantovi preusmjereni za pomoć privrednicima

Izvor: BHRT Nedjelja, 24.05.2020. 10:45
Komentari
Podeli
Vjekoslav Petričević (Foto: YouTube/Screenshot)Vjekoslav Petričević
Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske preusmjerilo je ovogodišnje grantove od 3,2 mil KM za potrebe Fonda solidarnosti kako bi se pomoglo privrednicima, izjavio je resorni ministar Vjekoslav Petričević.

Kako je rekao, svi grantovi ministarstva koji su bili namijenjeni za ovu godinu preusmjereni su u Fond solidarnosti, odnosno Garantni fond, koji će u budućnosti imati za cilj da se obezbijede kreditna sredstva za privredne subjekte.

Prednost će, prema riječima Petričevića, imati mali preduzetnici i oni koji do sada nisu imali priliku da dođu do jeftinijih kredita, jer će Vlada davati garanciju za ta sredstva, što će sigurno komercijalnim bankama biti sigurnost.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske preduzela niz aktivnosti za pomoć privredi u borbi protiv koronavirusa, od uplata doprinosa za mart za one koji nisu radili zbog odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i lokalnih štabova, do mjera koje se odnose na april i koje su proširene, te obuhvataju i privredne subjekte koji su otežano radili po različitim osnovama, bilo zbog nedostatka repromaterijala ili plasmana robe na zapadno tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.