NavMenu

RS usvojila rebalans budžeta - U kasi 188 mil KM više

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 24.05.2020. 10:00
Komentari
Podeli
(Foto: vallter/shutterstock.com)
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u subotu, 23. maja, po hitnom postupku Rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 3,613 mlrd KM, što je povećanje za 188 mil KM.

Budžetski prihodi do kraja godine procjenjuju se na 2,757 mlrd KM, što je manje za 240 mil KM, rekla je ranije ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

On je navela da ukupno povećanje rashoda iznosi 229,2 mil KM, a do kraja godine predviđen je deficit od 412 mil KM.

Vidović je u završnoj riječi rekla da nije bilo epidemije virusa korona da Republika Srpska ne bi imala potrebu da se zadužuje na inostranom tržištu već bi to moglo da se uradi da domaćem tržištu.

- Budžet Republike Srpske ne može podnijeti ovako teške udare. Ovako teške ekonomske udare kao posljedica virusa korona ne može podnijeti nijedna zemlja. Ne slažem se sa ocjenama nekih poslanika da Republika Srpska nema nikakve rezerve, jer da ih nije imala ne bi sigurno uspjela ovo sve do sada da plati - istakla je Vidović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Poslanici iz redova opozicije nisu prisustvovali glasanju o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.