Izvor: Poslovne novine | Petak, 22.05.2020.| 08:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Schneider Electric i AVEVA proširuju partnerstvo za isporuku kompletnog rješenja za hyperscale data centre na više lokacija


(Foto: Mikhail Starodubov/shutterstock)
Schneider Electric, globalni lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji i AVEVA, globalni lider na području inženjerskog i industrijskog softvera, u četvrtak, 21. maja, su najavili proširivanje svog partnerstva za isporuku inovativnih rješenja za tržište data centara.

Budući da pružatelji hyperscale usluga grade sve veće flote data centara da bi zadovoljili globalnu potražnju, složenost upravljanja i održavanja takvih objekata pred njih stavlja neviđene izazove. Poslovanje u ovoj mjeri zahtijeva drugačiji pristup ključnim objektima koji napajaju svjetsku digitalnu infrastrukturu. Kombinacija skalabilnog industrijskog softvera AVEVA Unified Operations Center i Schneider Electricovog EcoStruxure sistema za upravljanje i nadgledanje data centara svakodnevne poslove čini duboko i široko vidljivima.

Nova zajednička rješenja nude homogen pregled inženjeringa, poslovanja i performansi temeljenog na heterogenom legacy sistemu. Partnerstvo pružateljima usluge hyperscale data centara omogućava povezivanje platformi i skupova podataka koji su ranije egzistirali u različitim sistemima. Ujedno će im omogućiti skaliranje bez obzira na broj lokacija ili mjesto gdje se nalaze. Osoblje data centra moći će donositi brže, informiranije odluke i optimizirati efikasnost imovine i operacija tijekom životnog vijeka data centra. To će pružateljima usluga data centara omogućiti pružanje globalno dosljednog iskustva koje će zadovoljiti rastuće potrebe svojih klijenata za digitalnom infrastrukturom.

- U vrijeme kada se globalna digitalna infrastruktura gura do krajnjih granica, Schneider i AVEVA nude cjelovito rješenje za hyperscale data centre koji omogućavaju rad i održavanje ključnih okruženja - rekao je Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik Secure Power Division-a u Schneider Electricu. - Rješenje može uzeti podatke kojima se već dugo upravlja u pojedinim centrima podataka, često u izoliranim podsistemima, normalizirati ih na više lokacija i na kraju informirati i osigurati IT / OT / IoT integraciju na razini preduzeća sa svrhom donošenja odluka u stvarnom vremenu. Kompletno rješenje pruža operativnu efikasnost i pouzdaniju flotu data centara.

- Jedinstveno partnerstvo AVEVE i Schneider Electrica našim kupcima iz industrijskog sektora već isporučuje ogromnu vrijednost - rekao je Craig Hayman, predsjednik Uprave AVEVE.

- Za nas je najvažnija strateška prekretnica proširiti partnerstvo na nova tržišta i dostizanje što većeg broja kupaca, kombinujući AVEVA-ino veliko iskustvo s isporukom kompletnih jedinstvenih rješenja sa Schneider Electricovom ekspertizom na području data centara i mogućnostima globalne implementacije. Zahvaljujući našim standardizovanim sistemima i procesima naši zajednički kupci uživaju prednosti efikasnije radne snage na više lokacija i na razini tvrtke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.