NavMenu

Usvojene odluke o poravnanjima PDV-a između entiteta

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 18.05.2020. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: Slobodana Šubara)
Upravni odbor Uprave za indirektno oprezivanje BiH usvojio je danas, 18. maja, odluke o poravnanjima indirektnih poreza na čije se usvajanje i pored dogovora entitetskih vlada čekalo mjesecima.

Kako saznaju Nezavisne usvojene su odluke o poravnanjima za period od 2012. do 2019. Do sad je zbog nepostojanja odluka o poravnanjima i privremenim koefcijentima bilo i sudskih presuda i prinudne naplate s računa UO.

Podsjećanja radi, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nedavno je rekao da su entitetske vlade blizu sporazuma o usaglašavanju poravnanja u vezi s raspodjelom prihoda PDV-a.

- Ta poravnanja su već dostigla veliki iznos i o tome imamo i sudske presude. Moj je stav da bi trebali izbjegavati sudove, da nije dobro da entitetske vlade traže poravnanje na sudovima. Vjerujem da će biti iskazana veća spremnost za sporazum - rekao je Tegeltija.

Prema posljednjim dostupnim podacima, nivo spornog iznosa dosegao je cifru veću od 30 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.