NavMenu

Udruženje poslodavaca FBiH traži da se ne usvoji Prijedlog zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica

Izvor: Capital Srijeda, 08.04.2020. 14:40
Komentari
Podeli
Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine pozvalo je zastupnike u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da ne usvoje Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je Vlada FBiH uputila Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja po hitnom postupku.

Iz UPFBiH upozoravaju da ukoliko se Zakon usvoji u predloženom obliku da će biti usvojeno loše zakonsko rješenje koje će imati višestruke negativne posljedice na privredu FBiH.

UPFBiH je zatražilo od predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsada Zaimovića da Prijedlog zakona ne uvrštava te da se o njenu ne raspravlja na dnevnom redu današnje sjednice.

Zbog kratkog vremena od objave autentičnog teksta Prijedloga zakona do početka zakazane sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, praktično je nemoguće pripremiti i dostaviti kvalitetne amandmane kojima bi se značajno poboljšao tekst Prijedloga zakona, a samim tim osiguraju kvalitetnija rješenja za kompanije. Zbog toga traže da se Zakon ne usvajate na današnjoj sjednici kako bi se omogućilo amandmansko djelovanje na Prijedlog Zakona koji je usvojila Vlada FBiH.


Iz UPFBiH upozoravaju da će ukoliko se usvoji Prijedlog Zakona u tekstu koji je predložila Vlada FBiH mnoge kompanije, naročito u segmentu malih i srednjih preduzeća koja su morala obustaviti proizvodnju, biti prisiljene otpustiti radnike, jer već sada imaju problem sa isplatama minimalnih plaća, direktnih i indirektnih poreza i doprinosa za mart.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.