NavMenu

Pojedine tekstilne firme iz RS počele proizvodnju zaštitnih maski

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.03.2020. 13:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gnohz/shutterstock.com)Ilustracija
S obzirom na to da, zbog širenja virusa korona, na domaćem tržištu, između ostalog, nedostaju zaštitne maske, Privredna komora Republike Srpske anketirala je domaća privredna društva tekstilne industrije u cilju iznalaženja rješenja ovog problema, saopšteno je na sajtu komore.

- Prema informacijama koje smo dobili, pojedina preduzeća već su preorjentisali svoju proizvodnju i započeli sa proizvodnjom zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava. Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu - navode iz Privredne komore RS.

Kako posebno ističu, postoje preduzeća iz ove oblasti koja su spremna da se potpuno preusmjere ili da dio svojih kapaciteta preorjentišu na proizvodnju maski, za šta im je neophodno obezbijediti potrebni repromaterijal.

- Iako je do sada ukupno 12 preduzeća izrazilo spremnost da daju svoj doprinos u prevazilaženju ovog problema, sigurni smo da su i drugi, među kojima su i samostalni preduzetnici, spremni da svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorjentišu kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu - dodaju iz komore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.