NavMenu

Hrvatska odgađa plaćanje poreza i doprinosa

Izvor: Glas Srpske Subota, 14.03.2020. 07:48
Komentari
Podeli
Zagreb (Foto: joyfull/shutterstock.com)Zagreb
Vlada Republike Hrvatska donijela je konkretne ekonomske mjere kako bi smanjili negativne efekte širenja pandemije virusa korona u ovoj zemlji.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je kako su Hrvatska, Evropa i svijet u otvorenom ratu protiv virusa, panike i negativnih posljedica ove pandemije. Izjavio je da je fokus na radnim mjestima, da se izbjegne gubitak likvidnosti i osigura novac.

- Mi ćemo bez ikakvih dilema odgoditi plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobiti, plaćanje doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji nižim jedinicama centralni budžet će nadoknaditi - izjavio je on te naglasio kako će naredne sedmice biti pripremljeni zakoni koji će to omogućiti.


Ministar finansija Zdravko Marić imaće sastanak s predstavnicima maloprodajnih lanaca kako bi se građanima uputila poruka da nema mjesta za paniku i masovan odlazak u trgovine.

- Želimo da sistem snabdijevanja normalno funkcionira - izjavio je Plenković, prenosi Klix.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.