Izvor: m-kvadrat | Srijeda, 04.03.2020.| 09:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Besplatan i koristan alat AVA - Kreirana aplikacija za jednostavnije dizajniranje enterijera (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Aplikacija Morpholio predstavlja najnoviji dodatak svojoj kolekciji arhitektonskih pomagala: Ava – ukratko za Automated Visual Assembly (automatizovna vizualna montaža), koja ima za cilj pojednostaviti postupak dizajniranja interijera. Omogućuje korisniku da se nesmetano kreće između vizualno privlačnih prezentacijskih ploča i detaljnih proračunskih tablica.

Ava nastoji reformisati status quo za projekte enterijera, što često uključuje odvojeno stvaranje vizualnih prezentacijskih ploča za klijente i specifikacije za crteže i popise proizvoda za kupovinu. Ava je kreirana za inteligentnije pakovanje slika i informacija, optimizirajući ljepotu, jasnoću i jednostavnost, te omogućava dizajnerima da se uredno kreću od procesa, do prezentacije i isporuke projekata.

Dizajn enterijera uspijeva na teksturi, boji, kolažu i pripovijedanju. Ava olakšava i ugodno prelazi između stvarnog i digitalnog. Ne samo da omogućuje dizajnerima da rade intuitivnije, već postaje i moćan alat za prezentaciju. Jednim dodirom Ava skriva sve funkcije uređivanja i pretvara ploče, popise i proračunske tablice u dinamičnu prezentaciju ili za tablet ili za veći zaslon. Na pozadini bijelog minimalističkog sučelja, dizajneri se mogu kretati kroz materijale, dekore i uzorke, bilo na sastanku sa klijentom ili pri posjeti gradilištu. Budući da Ava pametno sastavlja popise, detalje i grafiku, Morpholio daje korisniku više vremena i energije da uloži u proces dizajniranja.

Kad radimo sa slikama – prenoseći ih s interneta na našu radnu površinu, često se izgube izvori i specifikacije. Uz Ava-u, poveznice, informacije i izvori ostaju pri ruci i ostaju dostupni kada trebate prijeći iz inspiracije na dizajn.

Ava je osmišljena za saradnju s poznatim programima i markama. Portal Pinterest omogućava da se slike i ideje povuku na Ava-u. Ava također podržava uređivanje fotografija pomoću Adobe Creative Clouda, omogućujući korisniku da slikovne datoteke iz aplikacije pošalje u radnu verziju Adobe Photoshop CC. Pored toga, galerija je selektivno je kurirana i sadrži hiljade proizvoda i dizajna različitih marki kao što su Knoll, Herman Miller , Blu Dot, …

Ava-u može preuzeti besplatno na ovom linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.