NavMenu

Besplatan i koristan alat AVA - Kreirana aplikacija za jednostavnije dizajniranje enterijera (VIDEO)

Izvor: m-kvadrat Srijeda, 04.03.2020. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: Dose Media/Unsplash)
Aplikacija Morpholio predstavlja najnoviji dodatak svojoj kolekciji arhitektonskih pomagala: Ava – ukratko za Automated Visual Assembly (automatizovna vizualna montaža), koja ima za cilj pojednostaviti postupak dizajniranja interijera. Omogućuje korisniku da se nesmetano kreće između vizualno privlačnih prezentacijskih ploča i detaljnih proračunskih tablica.

Ava nastoji reformisati status quo za projekte enterijera, što često uključuje odvojeno stvaranje vizualnih prezentacijskih ploča za klijente i specifikacije za crteže i popise proizvoda za kupovinu. Ava je kreirana za inteligentnije pakovanje slika i informacija, optimizirajući ljepotu, jasnoću i jednostavnost, te omogućava dizajnerima da se uredno kreću od procesa, do prezentacije i isporuke projekata.

Dizajn enterijera uspijeva na teksturi, boji, kolažu i pripovijedanju. Ava olakšava i ugodno prelazi između stvarnog i digitalnog. Ne samo da omogućuje dizajnerima da rade intuitivnije, već postaje i moćan alat za prezentaciju. Jednim dodirom Ava skriva sve funkcije uređivanja i pretvara ploče, popise i proračunske tablice u dinamičnu prezentaciju ili za tablet ili za veći zaslon. Na pozadini bijelog minimalističkog sučelja, dizajneri se mogu kretati kroz materijale, dekore i uzorke, bilo na sastanku sa klijentom ili pri posjeti gradilištu. Budući da Ava pametno sastavlja popise, detalje i grafiku, Morpholio daje korisniku više vremena i energije da uloži u proces dizajniranja.

Kad radimo sa slikama – prenoseći ih s interneta na našu radnu površinu, često se izgube izvori i specifikacije. Uz Ava-u, poveznice, informacije i izvori ostaju pri ruci i ostaju dostupni kada trebate prijeći iz inspiracije na dizajn.

Ava je osmišljena za saradnju s poznatim programima i markama. Portal Pinterest omogućava da se slike i ideje povuku na Ava-u. Ava također podržava uređivanje fotografija pomoću Adobe Creative Clouda, omogućujući korisniku da slikovne datoteke iz aplikacije pošalje u radnu verziju Adobe Photoshop CC. Pored toga, galerija je selektivno je kurirana i sadrži hiljade proizvoda i dizajna različitih marki kao što su Knoll, Herman Miller , Blu Dot, …

Ava-u može preuzeti besplatno na ovom linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.