NavMenu

Firma Herbos Nature otvorila poziv za otkup malina u 2020.

Izvor: Klix Četvrtak, 23.01.2020. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Thomas Barrat/shutterstock.com)
Promjene u odnosu između predstavnika hladnjača i primarnih proizvođača maline i kupine bi u narednoj sezoni mogle donijeti poboljšanje perspektive proizvodnje maline u BiH.

Primjer takvog iskoraka je sarajevska kompanija Herbos Nature, koja je već sada otvorila poziv za potpisivanje ugovora o otkupu maline u sezoni 2020, po maksimalnim cijenama koje budu definisane na nivou Bosne i Hercegovine.

- Želimo potpisati ugovore za sezonu otkupa u 2020. godini, kako bismo na taj način mogli planirati vlastitu preradu, a istovremeno imati jedan korektan odnos sa primarnim proizvođačima, kao i do sada - kazao je za Klix.ba direktor ove kompanije Mirzet Hadžiavdić.

Iz Herbos Nature su pozvali proizvođače s područja Bosansko-podrinjskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Sarajevskog kantona, kao i proizvođače sa područja regije istočne Bosne u Republici Srpskoj.


- Na ovaj način ćemo moći osigurati nabavku kvalitetnog proizvoda, a istovremeno dogovoriti siguran plasman svojih proizvoda po maksimalno definisanoj otkupnoj cijeni koja bude vrijedila u BiH za sezonu 2020. Samo zajedno možemo osigurati kvalitet koji su prepoznali naši kupci u EU - poručuje Hadžiavdić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.