NavMenu

Bihać dobija četiri kružna toka i pješačku zonu

Izvor: Klix Srijeda, 22.01.2020. 10:22
Komentari
Podeli
Bihać (Foto: facebook.com/bihac)Bihać
Na području Bihaća u saradnji s Cestama Federacije BiH ove godine će početi izgradnja četiri kružna toka.

Kako je rekao gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, novac je osiguran, tako što će dio obezbijediti Ceste FBiH, a dio će biti osiguran iz kredita. Cilj projekata je modernizacija saobraćajnica i bolja povezanost grada s ostatkom USK.

- Jedan od najznačajnijih projekata je treća traka na Ripačkom klancu. Imamo devijaciju puta 5. Korpusa s dva kružna toka kod Jablanske ulice i Robota. Ugovor je potpisan i na proljeće trebaju početi radovi - kazao je Fazlić.

Grad je izdao potrebne dozvole i sve je spremno za radove na prvoj dionici.

- Planirana je zaobilaznica od benzinske pumpe Čavkunović prema Malom Lugu. U toku su aktivnosti sa Željeznicama FBiH koje trebaju dati saglasnost. Ukoliko to ne bude riješeno, pomjerit ćemo dionicu i dio će biti u Malom Lugu. Projekt je vrijedan 2,5 mil KM - rekao je Fazlić.

Kada je riječ o kružnom toku na Kamenici, ranije su imali problema u vezi s eksproprijacijom zemljišta, ali sada je to riješeno tako da ne bude sudskih sporova. Fazlić kaže da je novac spreman.


- Finansijski najveća investicija je zaobilaznica Izačić-Kamenica u vrijednosti od 5,5 mil KM. Do sada se nije moglo raditi zbog propisa i vodozaštitne zone. Gradsko vijeće je izmijenilo odluke i stvoreni su uvjeti. Radi se na prikupljanju dokumentacije i eksproprijaciji. Sredstva su osigurana - rekao je.

Na kraju, tu je i rekonstrukcija Ulice dr Irfana Ljubijankića od centra grada do mosta Klokot. Tu je predviđen i kružni tok na raskrsnici prema tržnim centrima Bingo i FIS, kao i pješačka zona koju će graditi ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.