NavMenu

Podrška mladima u pokretanju prvog biznisa - Predstavljena zenička unija startapa ZEUS

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.12.2019. 14:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
U prostorijama zeničke razvojne agencije ZEDA, u četvrak, 18. decembra, u prisustvu predstavnika Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem predstavljanja je zenička unija startupa ZEUS.

Cilj osnivanja ZEUS-a je promocija startup zajednice tog grada, jačanje infrastrukture koja podržava održivi startup ekosistem, podržavanje regionalnog ekonomskog rasta fokusirajući se na korištenje tržišnih prilika i snaga zajednice te podršku ekonomskom razvoju kroz izgradnju preduzetničkih kapaciteta, edukaciju i poslovnu inkubaciju.

Grad Zenica podržao je realizaciju projekta sa 2.000 KM, pri čemu je inicijator projekta Udruženje poslodavaca Zenica.

- Ovo je beskrajno bitno, ovo je budućnost grada. Ovdje ima firmi koje su radile, možda i izvan sistema pa su se odlučile registrovati i dobile su poticaj, što je vrlo važno kao ohrabrenje - ukazao je Mladen Perić, predsjednik skupštine Udruženja poslodavaca Zenica, prenosi zenicainfo.ba.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović podsjeća da je preko startapa otvoreno 25 firmi.

- Ohrabrujemo omladinu, ulažemo i potičemo privredu jer jedino ona ovaj Grad može izvući iz sivila - kazao je Kasumović.

Obavljeno je potpisivanje ugovora sa korisnicima odabranim po Javnom pozivu za dodjelu podsticaja iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica za "Moj prvi biznis u Gradu Zenica – Startap". Novac je odobren za 12 aplikanata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.