Izvor: Indikator | Petak, 13.09.2019.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi zakon o igrama na sreću u RS povećao prihode za više od 7 mil KM

(Foto: Belish/shutterstock.com)
Efekti novog Zakona o igrama na sreću u Republici Srpskoj su pozitivni, a o čemu svejedoči i to da je javni prihod od naknade za priređivanje igara na sreću povećan za više od 7 mil KM u odnosu na isti period prošle godine, izvijestio je ATV.

U periodu od 1. januara 2018. do 11. septembra 2018. ostvaren je prihod od 18.504.218 KM, dok je za isti period ove godine ostvaren prihod od 25.668.727 KM, što čini povećanje od 7.164.509 KM ili za oko 28%.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, u srijedu, 11. septembra, je rekao da će dio prihoda od igara na sreću, biti usmjeren na pronatalitetnu politiku.

Privatni kladioničari izrazilo su nazdovoljstvo rješenjima u novom zakonu, a neki su nakon njegovog usvajanja najavljivali zatvaranje kladionica.

Zakon je donio povećanje poreza koji priređivači igara na sreću uplaćuju u budžet RS i veću kontrolu uplata i isplata u internet klađenju.

Po novom Zakonu više neće moći priređivati takozvane RNG igre (elektronske igre), koje su privatnim priređivačima igara na sreću donosile najveći profit, budući da će se organizovanjem ovih igara moći će baviti samo Lutrija Republike Srpske i firma koja s Lutrijom sklopi ugovor.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.