NavMenu

Polovina "guglanja" ne završi klikom ni na jedan link

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 20.08.2019. 10:52
Komentari
Podeli
Google je najmoćnija i najposjećenija internet pretraga na svijetu - to znamo odavno, a to je sada još jednom potvrđeno kroz podatke marketinške analitičarske kuće Jumpshot koja se bavi istraživanjem navika korisnika veba.

Ta kompanija, između ostalog, mjeri "klikove" na internet stranicama i iz tih podataka je u stanju da iščitata veoma zanimljive statističke podatke.

Prema njima, od svih internet pretraživanja (podaci se odnose na SAD), na Googleove platforme otpada čak 94%.

Manje udjele drže servisi Google Maps i YouTube, oko 20% svih internet upita za pretraživanje obavlja se putem pretrage slika - Google Images, dok se velika većina, gotovo 70% svih pretraživanja obavlja putem osnovne Googleove pretrage.

Međutim, podaci pokazuju da više od polovine ovakvih pretraga ne rezultira klikom ni na jedan rezultat pretraživanja.

Takva situacija prvi put je zabilježena u junu ove godine, kada je udio pretraživanja koja nisu rezultirala klikom na linkove premašio 50%. Oko 45% pretraživanja na kraju završi klikom na neki od linkova u rezultatima, dok se na oglase klika u oko 4,4% slučajeva.


Riječ je o ukupnim statistikama, ali kada se one podijele na mobilno i desktop pretraživanje slika je značajno drugačija: na desktopu bez klika ostane tek oko 33% "guglanja", dok je na mobilnim uređajima taj procenat blizu 62%.

Ovi podaci potvrđuju ono što i sami vidimo u praksi - na telefonu obično nešto "izguglamo" na brzinu, odgovor dobijemo već na prvoj stranici rezultata, i u većini slučajeva nije potrebno tražiti ili klikati dalje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.