NavMenu

Nada za oživljavanje tvornice prečistača u Rogatici - Partneri iz Srbije zainteresovani za obnovu proizvodnje

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 05.06.2019. 15:49
Komentari
Podeli
Iustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Iustracija
Potencijalni privredni partneri iz Srbije uskoro bi trebalo da posjete Novu tvornicu prečistača u Rogatici s ciljem dogovaranja saradnje i pokretanja tog nekadašnjeg privrednog giganta.

Potvrdio je to načelnik opštine Milorad Jagodić, koji se nedavno sastao sa predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

- Zajedno smo posjetili ovo preduzeće i uvjerili se da je stepen očuvanosti mašina i alata iznad očekivanja i da bi se mogli koristiti ne samo u proizvodnji prečistača i hladnjaka ulja iz starog proizvodnog programa, nego i u druge proizvodne svrhe - rekao je Jagodić i dodao da u tom kolektivu ima petnaestak zaposlenih.

Istakao je da je ovo nova nada da se oživi rad nekadašnjeg giganta, koji je zapošljavao gotovo 800 radnika.

Nova tvornica prečistača u Rogatici, koju je da ne bi otišla u likvidaciju nakon stečaja, polovinom 2009. godine kupila Vlada Srpske za nešto više od 3 mil KM, nikako da stane na noge ili dobije novog vlasnika. Nekoliko pokušaja opštinske i republičke vlasti na tom planu nije urodilo plodom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.