NavMenu

Prvi kongres endoskopskih hirurga BiH od 6. do 8. septembra u Sarajevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2019. 10:32
Komentari
Podeli

(Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić je 23. januara ugostio predstavnike Organizacionog odbora za održavanje Prvog kongresa endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine u periodu od 6. do 8. septembra 2019. godine u Sarajevu.

Organizator ovog izuzetno značajnog događaja je Udruženje endoskopskih hirurga BiH (UEHBH) koje predstavlja strukovnu organizaciju na državnom nivou i okuplja doktore medicine, specijaliste iz oblasti abdominalne, torakalne ili dječje hirurgije, urologije, neurohirurgije, ortopedije, ginekologije, otorinolaringologije, gastroenterologije, kao i druge medicinske profesionalce koji se bave endoskopskom hirurgijom.

Na kongresu će učestvovati brojni ljekari kako iz BiH tako i iz cijelog svijeta. Kongres će biti prilika za uspostavljanje saradnje i razmjenu najnovijih znanstvenih saznanja, praktičnih iskustava i stručnih novosti na dobrobit pacijenata.

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost Općine Centar da pomogne organizaciju kongresa, saopćeno je na zvaničnom sajtu.

- Podrškom održavanju kongresa želimo doprinijeti unapređenju medicinske edukacije profesionalaca iz BiH i omogućiti nastavak uspješne saradnje u naučno-istraživačkom radu. Želim da se u ovu priču uključi i Zdravstveni savjet Općine Centar i da zajedno sa Organizacionim odborom za održavanje Kongresa uputi inicijativu prema Općinskom vijeću za podršku održavanju ovog važnog naučnog skupa - istakao je Ajnadžić.

Predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga BiH (UEHBH) prof. dr Samir Delibegović naglasio je da bez pomoći šire društvene zajednice organizacija ovog međunarodnog kongresa ne bi bila moguća.

- Očekujemo između 200 i 300 učesnika, i zaista želimo da organizacija bude na vrhunskom nivou. Neizmjerno smo zahvalni Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na razumijevanju i iskazanoj spremnosti da nam pomognu. Računamo i na pomoć Vlade Kantona Sarajevo - kazao je Delibegović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.