NavMenu

Dvije firme iz Tešnja na sajmu arhitekture, građevinskih materijala i sistema BAU u Minhenu

Izvor: eKapija Srijeda, 16.01.2019. 12:17
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: ArchMan/shutterstock.com)Ilustracija
Vodeći svjetski sajam arhitekture, građevinskih materijala i sistema BAU 2019 otvoren je u ponedjeljak u Minhenu. Sajam koji će trajati do 19. januara najvažnije je mjesto za sve koji se žele informisati o najnovijim materijalima i proizvodima koji se koriste u dizajnu enterijera i poslovnoj i stambenoj izgradnji, a organizatori navode kako se svake dvije godine u Minhenu ostvari veliki broj međunarodnih kontakata.

Na 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se 2.250 kompanija iz 45 zemalja. Među firmama koje se ove godine predstavljaju u Minhenu su i dvije domaće kompanije i to Festa System i Inox Ajanović, obje iz Tešnja, prenosi BiznisInfo.

Festa System proizvodi prozore, vrata, staklene stijene, klizne i sigurnosne sisteme, zaštitu od sunca, te garažna i industrijska vrata, a interesantno je da je priča o ovoj kompaniji nastala prije čak 90 godina.

Prva vrata i prozori sa potpisom Festa nastala su 1930. godine u maloj zanatskoj radionici Halida Feste u Jelahu.

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka počeli su saradnju sa kompanijom Hormann, čiji su ekskluzivni distributeri za BiH, kao i kompanijom Schuco, a danas su njihovi proizvodi ugrađeni u objekte širom Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Luksemburga i Italije.

Inox Ajanović bavi se dizajnom, projektovanjem, proizvodnjom i montažom proizvoda od nerđajućeg čelika prema najvišim svjetskim standardima. Firmu je, kako se navodi na njihovoj veb stranici, osnovao vlasnik i direktor Dženan Ajanović 2000. godine nakon povratka iz Njemačke gdje je završio školovanje za konstrukcionog mehaničara.

Sarađuju sa renomiranim firmama čelične industrije, kao i sa firmama iz oblasti građevinske industrije, industrije namještaja, ugostiteljstva, te prehrenbene industrije u zemlji i inostranstvu.

Od 2007. godine rade na tržištu Evropske unije a među njihovim kupcima su klijenti iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Holandije, Švedske, Norveške, SAD-a i mnogih drugih zemalja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.