NavMenu

Elektroprivreda HZHB će Aluminiju u 2019. isporučivati struju po tržišnim uslovima

Izvor: Indikator Subota, 22.12.2018. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Aluminij.ba)
Skupština dioničara Elektroprivrede HZHB donijela je u petak, 21. decembra, odluku o opskrbi električnom energijom Aluminija u 2019. godini s odgodom plaćanja.

Odluka o opskrbi Aluminija za sljedeću godinu temelji se na tržišnim osnovama, a uključuje nabavu minimalne količine el.energije od 1.252,680 MWh i snagu od minimalno 143 MWh/h.

Dospjeće računa za isporučenu električnu energiju Aluminiju biće 60 plus 60 dana od dana izdavanja od EPHZHB-a, u skladu sa zaključkom Vlade FBiH sa sjednice od 4. decembra 2018.

EPHZHB će prodavati Aluminiju električnu energiju prema tržišnim cijenama uvećanim za troškove usluga opskrbe i tarife sukladnou skladu sa važećim odlukama DERK-a, koje je EPHZHB dužan platiti NOSBiH-u i Elektroprijenosu BiH uz naknadu za poticanje energije iz obnovljih izvora kao i ostalih tržišnih parametara prema budućem Ugovoru o opskrbi električnom energijom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.