NavMenu

Završena izgradnja graničnog prelaza Gradiška - Potpuna upotreba nakon izgradnje mosta na Savi (FOTO)

Izvor: Klix Srijeda, 28.11.2018. 15:41
Komentari
Podeli

Druga faza izgradnje graničkog prijelaza Gradiška okončana je prije nekoliko dana. Izgradnja prijelaza i carinskog terminala koštala je ukupno oko 22,4 mil KM.

Granični prijelaz je ovim izmješten iz centra grada i sada se nalazi na trasi autoputa Banjaluka - Gradiška.

U prvoj fazi izgradnje izvršene su pripreme i ravnanja terena, te svi radovi niskogradnje, dok su u drugoj fazi napravljeni objekti namijenjeni za rad carine i granične policije, objekti granične veterinarske inspekcije, sanitarne i fitopatološke kontrole, objekat za detaljan pregled teretnih vozila, autobusa i putničkih automobila i funkcionalno tipizirane kontrolne kabine.

Također, napravljeni su i objekti pratećih sadržaja kao što su javni sanitarni blokovi, blokovi špediterskih kabina i objekat brze hrane.

Granični prijelaz Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH.

Prvu fazu fazu izgradnje izvodila je kompanija Niskogradnja iz Laktaša, a drugu ITC Zenica.

Ipak, prelaz se neće moći u potpunosti koristiti dok se ne osigura prelaz preko Save. U toku je tenderska procedura za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Save koji će saobraćaj potpuno preusmjeriti iz Gradiške.


Fotogalerija
Granični prelaz Gradiška
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvaranje petog javnog poziva Interreg Euro-MED programa 18. juna

S ciljem adekvatne pripreme potencijalnih aplikanata, Zajednički sekretarijat Interreg Euro-MED programa objavio je projektne zadatke za peti javni poziv, koji se fokusira na strateške teritorije. Poziv će biti otvoren od 18. juna do 26. septembra 2024. godine, do 13 sati, a sastojat će se od dvije aplikacijske faze. Zvanični informativni dan će biti održan uživo i online 11.6.2024. godine u Valletti, Republika Malta. Direkcija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.