NavMenu

Zastava oružje investira 5 mil EUR u novu halu - Početak gradnje u novembru

Izvor: Beta Ponedjeljak, 29.10.2018. 14:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika Zastava oružje investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadrata i grijanje fabrike od 4,5 do 5 mil EUR sopstvenih sredstava, rekao je Beti direktor fabrike Milojko Brzaković.

- Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo početak gradnje za mjesec dana - rekao je Brzaković.

On je dodao da je fabrika Zastava oružja sada "prebukirana" pošto je preko 40% kapaciteta fabrike porušeno tokom bombardovanja 1999. godine.

Prema riječima Brzakovića, fabrika Zastava oružje će plan poslovanja za 2018. godinu, koji iznosi 57 mil USD, završiti sa realizacijom od preko 95%.

- Plan za 2019. godinu je oko 80 mil USD. Imamo ugovorene poslove skoro za cijelu narednu godinu - kazao je Brzaković.

On je najavio da je pred fabrikom "promišljena budućnost", odnosno, ulaganje u poboljšanje tehničko-tehnoloških uslova, povećanje produktivnosti, bolje uslove rada, kao i zapošljavanje novih stotinak radnika do kraja ove godine.


Brzaković je naveo je u protekle četiri godine uloženo 15 mil EUR u fabriku Zastava oružje kao i kupovinu Zastava kovačnica iz stečaja, i da je uposleno više od 650 radnika.

U petak, 26. oktobra, obilježeno je 165 godina postojanja fabrike Zastava oružje i 160. godišnjica Zastava kovačnica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.