NavMenu

Otvorena sala za elektrofiziologiju srca na UKC RS

Izvor: Nezavisne novine Subota, 06.10.2018. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: UKC RS)
U Univerzitskom kliničkom centru (UKC) Republike Spske u Banjaluci danas je otvorena savremena sala za elektrofiziologiju srca, čime je najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj ostvarila još jedan istorijski uspjeh.

Direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je novinarima da će otvaranje ove sale doprinijeti poboljšanju zdravlja stanovnika Republike Srpske i smanjiti smrtnost kada je riječ o poremećaju rada srca.

Načelnik Klinike za kardiologiju UKC-a Tamara Kovačević Preradović rekla je da je ovo kruna moderne kardiologije i da građani Banjaluke i Srpske više neće morati da odlaze na liječenje u zdravstvene centre izvan Srpske.

Elektrofiziolog iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Dejan Kojić rekao je da savremena kardiologija ne može da se zamisli bez interventne elektrofiziologije i da podrazumijeva savremeno liječenje pacijenata sa poremećajima srčanog ritma.


- UKC je dobio moderan centar sa savremenom opremom, a ima i ekipu ljudi koja će kvalitetno raditi ove procedure - naveo je on.

Kojić, koji je i predsjednik Radne grupe za elektrofiziologiju Udruženja kardiologa Srbije, rekao je da se za dvije godine može očekivati da se u Banjaluci rade i najkompleksniji slučajevi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvaranje petog javnog poziva Interreg Euro-MED programa 18. juna

S ciljem adekvatne pripreme potencijalnih aplikanata, Zajednički sekretarijat Interreg Euro-MED programa objavio je projektne zadatke za peti javni poziv, koji se fokusira na strateške teritorije. Poziv će biti otvoren od 18. juna do 26. septembra 2024. godine, do 13 sati, a sastojat će se od dvije aplikacijske faze. Zvanični informativni dan će biti održan uživo i online 11.6.2024. godine u Valletti, Republika Malta. Direkcija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.