Izvor: Nezavisne novine | Subota, 06.10.2018.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorena sala za elektrofiziologiju srca na UKC RS

(Foto: UKC RS)
U Univerzitskom kliničkom centru (UKC) Republike Spske u Banjaluci danas je otvorena savremena sala za elektrofiziologiju srca, čime je najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj ostvarila još jedan istorijski uspjeh.

Direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je novinarima da će otvaranje ove sale doprinijeti poboljšanju zdravlja stanovnika Republike Srpske i smanjiti smrtnost kada je riječ o poremećaju rada srca.

Načelnik Klinike za kardiologiju UKC-a Tamara Kovačević Preradović rekla je da je ovo kruna moderne kardiologije i da građani Banjaluke i Srpske više neće morati da odlaze na liječenje u zdravstvene centre izvan Srpske.

Elektrofiziolog iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Dejan Kojić rekao je da savremena kardiologija ne može da se zamisli bez interventne elektrofiziologije i da podrazumijeva savremeno liječenje pacijenata sa poremećajima srčanog ritma.

- UKC je dobio moderan centar sa savremenom opremom, a ima i ekipu ljudi koja će kvalitetno raditi ove procedure - naveo je on.

Kojić, koji je i predsjednik Radne grupe za elektrofiziologiju Udruženja kardiologa Srbije, rekao je da se za dvije godine može očekivati da se u Banjaluci rade i najkompleksniji slučajevi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.