NavMenu

Šuvak metal želi da proizvodi motocikle torini u Kozarskoj Dubici - Mogući godišnji plasman i do 2.000 komada

Izvor: eKapija Utorak, 04.09.2018. 14:39
Komentari
Podeli
Motocikl toriniMotocikl torini
Šuvak metal iz Kozarske Dubice, koji se bavi mašinskom obradom metala i nemetala, želi da pokrene vlastitu proizvodnju motocikala do 50 kubika, rekao je za eKapiju direktor preduzeća Dejen Šuvak.

- Motocikl torini, koji su projektovali partneri iz Slovenije, bio bi kompletno naša domaća proizvodnja i najsličniji je motociklima tomos. Svi dijelovi bi se proizvodili u našoj firmi u Kozarskoj Dubici. Već smo napravili prototip, a procjena je da bi se na tržištu BiH prodavao za 700 EUR. Bio bi pogodan za obavljanje dostave pošte ili hrane - objašnjava nam Šuvak.

Dodao je da projekat predviđa proizvodnju motocikala sa dvije vrste elektromotora i motocikala sa benzinskim motorima različite snage.

- Cilj nam je da nakon tri godine od pokretanja proizvodnje, godišnje proizvodimo oko 2.000 komada. Kako bismo ovo sve ostvarili potrebna su nam dodatna ulaganja od oko 800.000 KM u novi proizvodni pogon i mašine.

U startu bi morali zaposliti 10 ljudi, kaže, dok je plan da u novom pogonu u konačnici radi oko 30 radnika.

Šuvak nam kaže da je zajedno sa partnerima iz Slovenije u ponedjeljak (3. septembra 2018. godine) u Banjaluci predstavio projekat ministru industrije, energetike i rudarstva RS Petru Đokiću.

- Dobili smo podršku resornog ministarstva, a planiramo i da apliciramo za 100.000 KM bespovratnih sredstava kod fonda koji podržava domaću proizvodnju. Takođe, nadamo se i kreditu po povoljnim uslovima.


Kako je saopšteno iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, ministar Đokić podržava mogućnost proširenja proizvodnje ovog preduzeća i zapošljavanja novih radnika.

- U Republici Srpskoj postoje odlični uslovi za dalji razvoj metalske industrije, a domaćem tržištu su potrebni motori - rekao je ministar Đokić i dodao da će, u cilju što uspješnije realizacije ovog projekta, biti analizirane mogućnosti podrške ovoj proizvodnji.

Na sastanku je dogovoreno da će tokom septembra u Republici Srpskoj biti organizovana prezentacija ovog projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Agro, Industrija

Hmelj donosi zaradu i do 15.000 EUR - U Srbiji ga malo ko gaji, iako su njive idealne

U Bačkom Petrovcu se tokom ljeta ubiraju plodovi hmelja i to je jedina lokacija na kojoj ova poljoprivredna kultura može da se gaji. Prošle godine, međutim, njom je posijano svega deset hektara. Svojevremeno je na petrovačkim oranicama pod ovom biljkom bilo 200 hektara, a u Vojvodini je zauzimao čak 1.500 hektara i imao tradiciju dugu 250 godina. Jedan od uzgajivača hmelja skrenuo je pažnju da pokrajina svake godine daje subvencije za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.