NavMenu

Banjaluka objavila tender za rekonstrukciju puta do Motika - Vrijednost radova 1,6 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 10.08.2018. 14:15
Komentari
Podeli

(Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Grad Banjaluka raspisao je tender za temeljnu rekonstrukciju i proširenje saobraćajnice od Petrićevca do Motika, u što će biti uloženo 1,65 mil KM, potvrđeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema planovima Gradske uprave, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa velikim potrebama u infrastrukturi, naselje Motike će izgradnjom ove saobraćajnice biti znatno bolje saobraćajno povezano sa ostatkom grada.

– Izgradnja nove saobraćajnice u dijelu Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića samo je prva faza ovog projekta i početak dugotrajnog posla za čiji kompletan završetak treba oko 8 mil KM. Za sada, idemo sa izgradnjom saobraćajnice u dužini od 1,2 kilometra čiji će početak biti kod "Žutih zgrada". Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar i kanalizacijom, a ukupna vrijednost investicije je 1,65 mil KM – rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Izgradnja puta za Motike, koja će biti finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, najveće je ovogodišnje ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica na području grada.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da bi radovi na ovoj, izuzetno važnoj dionici mogli početi u drugoj polovini septembra, pod uslovom da do tada bude izabran izvođač radova i potpisani sporazumi sa vlasnicima zemljišta čije će parcele biti eksproprisane za izgradnju novog puta.

Detaljnije o raspisanom tenderu na ovom linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.