NavMenu

Federalno ministarstvo prostornog uređenja zaduženo za izradu Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostara

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.01.2009. 10:00
Komentari
Podeli

Vlada Federacije BiH usvojila je 21.01.2009. godine Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostar, te zadužila Federalno ministarstvo prostornog uređenja da nastavi započete aktivnosti na njegovoj realizaciji.

U Informaciji se navodi da je ovo ministarstvo zaključilo ugovor sa kompanijom BIMTAS za izradu plana, te su formirani Komsija za nadzor nad izvršenjem Ugovora kao i Savjet u svrhu stručnog praćenja i usmjeravanja pripreme i izrade Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostar za svaku fazu Regulacionog plana, navodi se u saopćenju.

U toku je izrada osnovne koncepcije zaštite i uređenja prostorne cjeline, a nositelj izrade kontinuirano radi na formiranju GIS baze podataka za historijsko gradsko područje Mostar.

Vlada je jučer usvojila i Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH "Sliv rijeke Une", kao i Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi planskih dokumenata iz nadležnosti FBiH, te zadužila resorno ministarstvo da nastavi započete aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Agro, Industrija

Hmelj donosi zaradu i do 15.000 EUR - U Srbiji ga malo ko gaji, iako su njive idealne

U Bačkom Petrovcu se tokom ljeta ubiraju plodovi hmelja i to je jedina lokacija na kojoj ova poljoprivredna kultura može da se gaji. Prošle godine, međutim, njom je posijano svega deset hektara. Svojevremeno je na petrovačkim oranicama pod ovom biljkom bilo 200 hektara, a u Vojvodini je zauzimao čak 1.500 hektara i imao tradiciju dugu 250 godina. Jedan od uzgajivača hmelja skrenuo je pažnju da pokrajina svake godine daje subvencije za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.