NavMenu

Francuska kompanija La farge vrši ekploataciju rude gipsa na području Kulen-Vakufa

Izvor: Fena Utorak, 06.01.2009. 15:39
Komentari
Podeli

U radnoj posjeti općini Bihać je 06. januara 2009. godine boravio prvi savjetnik francuske ambasadorice u BiH i šef kancelarije francuske Ambasade u Banja Luci Thomas Wauquier.

Sastao se sa općinskim načelnikom Hamdijom Lipovačom, a razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji vlade Francuske i grada Bihaća, koja je ocijenjena kao veoma uspješna.

Govorilo se i o projektima koji su planirani za 2009. godinu. Po tom pitanju načelnik Lipovača poseban akcenat dao je na eksploataciju rude gipsa na području Kulen-Vakufa od strane francuske kompanije La farge.

Trenutno su u toku istraživanja terena, a ukoliko ona budu pozitivna, ova francuska kompanija imala bi na ovom području značajna ulaganja, koja će rezultirati i novim zapošljavanjem, što je posebno važno za tamošnje mještane od kojih je većina nezaposlena.

Izražena je nada da će se uspješna saradnja nastaviti i u buduće, a bilo je riječi i o mogućim francuskim investicijama u razvoj turizma u Bihaću.

Načelnik Lipovača je podsjetio na pozitivnu ulogu Francuske u pogledu ustavnih reformi u nekadašnjem aprilskom paketu, te kazao kako i dalje postoji opravdana potreba za nastavkom te uloge u nužnim promjenama Ustava BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.